PROJECTE : el jardí de l’escola

L’escola està de canvis! Quatre cursos enrere vam iniciar un procés de reflexió en relació a la tasca docent a la primera infància. Sense oblidar tot allò que havíem après dia a dia en tots els nostres anys de pràctica, sentíem que era hora d’innovar. Vam parlar, debatre, cercar informació i documentació, realitzar intercanvis amb d’altres escoles, assistir a jornades i fer formació. Tot plegat ens ha anat conduint cap un nou model d’escola. 

Tot aquest procés ens va portar a plantejar-nos moltes i moltes coses…, mica en mica hem anat construint la nostra concepció de l’infant com a esser competent, capaç, curiós i atrevit. Vam decidir quina seria la nostra tasca com acompanyants, com organitzadores, facilitadores, orientadores i com iniciadores (Goldschied, 1998) en tot aquest procés d’aprenentatge en el que l’infant n’és el protagonista.

Així doncs, poc a poc vam anar passant de les idees a la posada en marxa. Any rera any vam anar introduint canvis que ens anessin conduint cap a l’escola que volíem.

Enguany hem donat una passa definitiva, tot organitzant l’escola en espais (AMBIENTS) en els que els infants hi juguen lliurement. Això ens ha exigit canvis en l’interior de l’escola i ens ha obligat a dirigir la mirada cap l’exterior , com un espai més a organitzar.

Les portes de les estances han quedat obertes i els infants circulen lliurement per tota l’escola , però… quines experiències troben en l’espai exterior?

Vam observar el joc dels infants i ho varem compartir les unes amb les altres convertint-ho en una qüestió d’equip. Vam obrir  debat i varem començar a pensar en la transformació dels patis en jardins engrescadors pels infants.

Aquest va ser el començament d’un nou projecte: EL JARDÍ DE L’ESCOLA. Un cop elaborat el projecte i dissenyades noves propostes de joc  vam compartir-ho amb les famílies de l’escola i la resposta va ser GENIAL!!

Des de llavors i amb la vostra ajuda hem estat recollint materials i construint estris de joc, i ara és l’hora d’organitzar una trobada  i fer realitat aquest petit somni.

Dissabte, 16 d’abril de 20016 a les 10 del matí ens trobarem a l’escola  on esperem trobar-nos carregats d’il·lusions, alegria i algunes eines…

“somiar sols és sol un somni,

somiar junts, és l’inici d’una realitat!! “

          Helder Camara.

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s