JOCS A L’EXTERIOR

ELS JARDINS DE L’ESCOLA

Els jardins de la nostra escoleta són espais vius que es van modificant segons els interessos i les necessitats dels nostres infants.

En ells, troben diferents opcions de joc: zona de relaxament per mirar contes o descansar una estona; espais on posar a prova les seves habilitats motrius; zones d’experimentació amb sorra o elements naturals de l’entorn, zones creatives on poder pintar o fer construccions…

Sigui hivern o estiu, els infants necessiten aquest espai exterior de joc per:
– Desenvolupar les seves habilitats motrius: córrer, ballar, grimpar, saltar… Els espais exteriors els hi donen més llibertat per expressar-se i moure’s. Juga a l’aire lliure és una bona eina per prevenir el sedentarisme.
– Observar l’entorn i la seva biodiversitat: el jardí els ofereix l’oportunitat de descobrir la natura i els seus elements.
– Sensació de benestar i felicitat: pot interactuar amb altres nens, expressar-se lliurement sense les restriccions que imposen els entorns tancats, jugar amb la sorra…
– Creativitat: l’infant podrà deixar volar la seva imaginació i tindrà moltes oportunitats per desenvolupar les seves habilitats motores i posar-se a prova.
– Contribueix a la salut òssia i ocular: el joc a l’exterior pot ser molt beneficiós per a la salut, ja que estem en contacte amb la llum solar (absorció de la vitamina D) i fomentem passar menys temps davant una pantalla.

Deixa un comentari